ARK Kuressaare büroo väljastas defektiga dokumente (2)

ARK Kuressaare büroo väljastas defektiga dokumente

 

Eesti Riikliku Autoregistrikeskuse (ARK) Kuressaare büroo väljastas umbes aasta jooksul sõidukite registreerimistunnistusi, mille tekst oli vigane. ARK-i väljastatud dokumentidel puudusid registreerimistunnistuse märkuste lahtri vasakpoolses servas kõigi ridade esitähed.

“Kuidas nii saab, see on ju auto ametlik dokument,” imestas toimetusse pöördunud naine murelikult, lisades, et selline vigane dokument on neil nii hiljuti registreeritud autol kui ka aasta tagasi registreeritud sõiduki tehniline pass.

ARK-i avalike suhete osakonna juhataja Timo Vijar tõdes, et Kuressaare büroos oli tõepoolest mingil ajal selline printer, mis väljastas defektiga dokumente, kuid poolteist kuud tagasi vahetati see välja.

“Kuressaare büroo palvel viidi printer korduvalt ka parandusse, kuid pärast ebaõnnestunud katseid viga leida otsustati printer välja vahetada,” märkis Vijar, kelle sõnul ei tohiks registreerimistunnistuse märkuste lahtris esinev viga politseikontrolli käigus probleeme tekitada, sest politsei kontrollib auto andmeid siiski pigem oma elektroonilisest infobaasist. Küll aga palub ta kõigil, kel viga registreerimistunnistusel esineb, dokument ümber vahetada.

“Kui inimesel on ARK-i eksimusest tulenevalt praakdokument, siis tuleb tal pöörduda kohalikku ARK-i büroosse ja autoregistrikeskus vahetab oma kuludega selle dokumendi ümber,” kinnitas Vijar.

Print Friendly, PDF & Email