Võihind teeb hüppelist tõusu

Tänu septembri lõpus taas kerkinud toorpiima kokkuostuhinnale, on piimatoodete hinnad tegemas hüppelist tõusu. Eriti tormiliselt rühib ülespoole või hind.

Oma Saare hinnavaatluse põhjal maksis pakk Saaremaa võid eile Kuressaare Selveris 17 krooni 90 senti. Samas on mõnes kaupluses veel müügil madalama hinnaga võid, näiteks Rae poes saab samasuguse paki võid veel ligi 14 krooniga.

Saaremaa piimatööstuse juhatuse esimehe Andi Saagpaku sõnul tõusis toorpiima hind septembri lõpus 7–8 protsenti. Uue hinnaga tooted jõuavad tema sõnul poodidesse kuu lõpus. Suve hakuga võrreldes on hinnatõus olnud 19 protsendi ringis, märkis Saagpakk.

Hoolimata hinnatõusust ei ole Saagpaku andmetel kaupluste tellitavad kogused vähenenud. „Võist on ju isegi puudus,“ ütles piimatööstuse juhatuse esimees.

Print Friendly, PDF & Email