Linnavalitsus: parkimistasu Kuressaares pole maksustatud

Eesti maksumaksjate liit (EML) läkitas augustikuu lõpus Kuressaare linnavalitsusele kirja, milles on öeldud, et parkimistasu pealt käibemaksu võtmine on seadusega vastuolus. Üleeile saatis linnavalitsus EML-le vastukirja, milles väidetakse vastupidist – Kuressaares pole parkimistasu kunagi käibemaksuga maksustatud.

Linnavalitsuse rahandusnõunik Mai Takkis nõustus EML-i kirjas toodud seisukohaga, et parkimistasu on kohaliku omavalitsuse kehtestatud maks ja et seetõttu ei luba kehtivad õigusaktid parkimistasu käibemaksustada.

“Me uurisime EML-i kirjas toodud väiteid selle kohta, et Kuressaares justnagu lisandub parkimistasule käibemaks,” rääkis Takkis. “Võin kindlalt öelda, et Kuressaare linnas parkimistasu käibemaksustamise alla ei kuulu ega saagi kuuluda.”

Linnavalitsusse läkitatud EML-i kirjale oli veel lisatud parkimispilet, kus oli selgelt kirjas käibemaksu suurus. Selle kohta ütles Mai Takkis: “Sellelt piletinäidiselt kahjuks ei selgu, millal konkreetselt, mis aastal oli see parkimispilet kliendile antud. Kui keegi EML-i esindajatest oli tõepoolest selle näiteks käesoleva aasta suvel kuskil siin Kuressaares saanud, siis tuleb meil teostada täiendav uurimine ja rääkida nende inimestega, kes meie linnas parkimist korraldavad.”

Suve lõpul saatis EML Kuressaare linnavalitsusele kirja, milles väidetakse, et Kuressaares juba aastaid kehtiv kord, et parkimistasu on käibemaksuga maksustatud, on vastuolus käibemaksuseadusega. EML-i kirjas on veel öeldud, et liidu andmetel pole mujal Eesti linnades parkimistasule kui kohalikule maksule käibemaksu lisatud.

Print Friendly, PDF & Email