Saarte praost käis puhkusel Vatikanis (1)

Saarte praost Veiko Vihuri viibis möödunud nädala puhkusereisil Roomas ja Vatikanis, kus külastas kirikuid ja tutvus vaatamisväärustega.

Veiko Vihuri ütles Oma Saarele, et käis Itaalias koos ühe vaimulikust sõbraga ning reis võeti ette omal käel, sest nii on põnevam kui turismireisil. „Kujutage ette, et asute kirikusse, silmate mõnda kooliõpikust tuttavat teost ja taipate siis, et see on ju Michelangelo „Mooses“, või vaatate Vatikanis Peetri kirikus ühte kooliajast tuttavat maali ja siis meenub, et õigus küll, see on ju Raffael,“ kirjeldas praost oma reisielamusi.

Veiko Vihuri sõnul hindab ta sellist puhkust, kus meeldiv on ühendatud kasulikuga ja mis harib silmaringi ning paneb ehk mõne asja üle teisiti mõtlema. Varem on praost käinud puhkusereisil Iisraelis ja külastanud piibliga seotud paikasid. „See pakub ka tööalast huvi, Rooma on ju samamoodi osalt piibliga seotud,“ lisas ta.

Praost märkis, et lõunamaa mered teda eriti ei ahvatle. „Milleks minna Türgisse mereranda, kui suvel saab Saaremaal mererannas käia. Mulle küll meeldib Saaremaa meri palju rohkem,“ lausus Vihuri, kes on käinud ujumas Punases meres ja peab selle vett liiga soolaseks. „Võib-olla talvel oleks tore sõita siit niiskest ja külmast kliimast ära, aga siis ei ole seda võimalust nii palju,“ lisas ta.

Print Friendly, PDF & Email