Purjetajatele kamaluga medaleid

Saaremaa merispordi seltsi purjetajad said pühapäeval lõppenud Eesti meistrivõistluste erinevates arvestustes ja paadiklassides kokku 11 medalit. Üldarvestuses võeti kolm kulda. Lisaks teenis ühe kulla ka John Kaju Saaremaa surfiklubist.

Tallinna lahel toimunud Samsung Eesti Karika raames selgitati ka Eesti tänavused purjetamismeistrid. SMS-i purjetajate saagiks jäi kuus kulda, kolm hõbedat ja kaks pronksi. Treener Argo Kruusmägi arvates võib võistlustega rahule jääda. „Peaaegu kõik, kes medali peale pretendeerisid, selle ka ära tõid,” sõnas Kruusmägi, kiites eriti Optimist-klassis sõitnud poisse, kes saavutasid koguni kolmikvõidu ja kus saadi ka esikoht klubide arvestuses.

Omaette klassis tegi sõite Laser Radialil sõitev Kaarel Kruusmägi, kes võitis sel aastal kõik Samsung Eesti Karika arvestuses peetud sõidud. Treeneri sõnul on Kaareli üleolek ja konkurentsipuudus tingitud sellest, et endised konkurendid on liikunud teistesse klassidesse ja nooremad ei suuda Kaareliga veel võidu sõita.

Vastsele Eesti meistrile jääb see hooaeg Laser Radialil viimaseks, järgmisel aastal sõidab ta juba paadiklassis Laser Standard, mis on ka olümpiamängude kavas ning mida valitseb Eestis maailmameistrivõistluste pronksimees Denis Karpak.

Üks kuldmedal tuli Saaremaale ka purilaudade arvestuses, kus John Kaju Saaremaa surfiklubist võitis kulla juunioride arvestuses, võites kõik kavas olnud sõidud.

Saaremaa purjetajate medalid Eesti meistrivõistlustel:
Optimist üldarvestus: 1. Kristo Õunap; 2. Taavi-Martin Enno; 3. Hardo Niit. Optimist (noored) 1. Kristo Õunap; 2. Hardo Niit. Zoom8: 3. Aksel Artus. Laser 4,7: 1. Siim Ots. Laser Radial üldarvestus: 1. Kaarel Kruusmägi. Laser Radial juuniorid: 1. Kaarel Kruusmägi. Laser Radial naised: 2. Liina Kolk. Laser Radial juuniorid tüdrukud: 1. Liina Kolk. Purilaud juuniorid: 1. John Kaju.

Print Friendly, PDF & Email