Saarlastele rahvarallilt teine koht

22. septembril sõideti Harju maakonnas XX noorterallit “Koolisügis” ning XXV rahvarallit Uno Aava karikale. Startis kokku 131 ekipaaži, neist lõpetas vihmas ja märjal rajal peetud võistluse 122.

Üldvõidu nimel käis duell kahe neljarattaveolisel autol osalenud sõitjapaari vahel, neist ühe roolis valgalane Ranno Bundsen, teise piloodiks saarlane Virgo Arge. Esimesel kiiruskatsel näitasid parimat aega noorteklassis võistelnud Allan Popov – Aivar Järvet. Üllatuslikult võitis Mitsubishi Coldil osalenud võistluspaar rahvarallil sõidetud seitsmest katsest kaks.Kui avakatsel edestasid konkurente noorvõistlejad, siis juba teisel katsel Laitses tõrjusid Ranno Bundsen – Marko Kasepõld kõigi kaasvõistlejate rünnakud ja kerkisid üldarvestuses esikohale.

Seitsmenda katse järel langes Subaru Imprezal sõitnud ekipaaž üldises paremusjärjestuses koha võrra, kui liidriohjad haaras Mitsubishi Lanceril võistelnud saarlaste duo Virgo Arge – Rando Aav. Nii Bundsen kui ka Popov kaotasid sel hetkel absoluutarvestuse parimaile täpselt sekundiga.

Eelviimasel katsel pingestus olukord üldvõitu jahtinud võistluspaaride vahel veelgi. Viimase katse eel edestas Arge Bundsenit vaid 0,1 sekundiga. Noortearvestuse parimaist möödusid aga omakorda Mitsubishil sõitnud Tarmo Silt – Kaupo Kukk.

Viimasel kiiruskatsel osutusid parimateks Ranno Bundsen – Marko Kasepõld, kes edestasid saarlasi kokkuvõttes 1,3 sekundiga. Virgo Arge nentis, et esikoht jäi püüdmatuks, kuna vigursõidukatse esimesel läbimisel eksimuse tõttu kaotatud viite sekundit ei olnud enam võimalik tagasi sõita. “Bundsen oli sel korral lihtsalt kiirem,” lausus Arge.

Print Friendly, PDF & Email