Kuressaares laiutavad parandamata trassikaevud (4)

Kuressaares laiutavad parandamata trassikaevud

 

Pärast Kuressaare linna poolt kolm nädalat tagasi mitmele firmale tehtud ettekirjutust lagunevate trassikaevude kohta on määratud tähtaja möödumisel täielikult korda tehtud kaks.

Elioni, Kuressaare Veevärki ja Kuressaare Soojust kohustati ohtlikke, äravajunud trassikaevusid korda tegema 14. septembriks. Ainukesena suutis seda korralikult teha Kuressaare Soojus ja seda ka huvitaval kombel nädal hiljem, täpselt samal ajal kui toimus Kuressaare Linnavara nõuniku Margo Sooääre kontrollreid.

Sooääre sõnul olid viis päeva määratud tähtajast hiljem Piht-la tee ja Tallinna tänava ristmikul askeldanud Asfako töömehed (fotol) täielik juhus. „Mina ei tea sellest midagi, kuidas nad just täpselt praegu siin töötavad,” väitis Sooäär.

Seitsmest objektist, mille kohta ettekirjutus tehti, oli Kuressaare Soojuse valduses olev kaev ainuke, millega võib rahule jääda. Enim ettekirjutusi saanud Elion on aga oma kaevudega teinud tegusid, mis meenutavad töökultuurilt paarikümne aasta taguseid aegu.

Pikk tn 55 on kaev küll ära silutud, kuid kogemata on jäänud tagasi panemata kõnnitee äärekivi, mistõttu on tekkinud omaalgatuslik kaldtee. Samuti on probleem Pikk 52 kaevuga, mis on kõnniteest tõstetud 10 sentimeetrit kõrgemale ning killustikuga on kaetud ka kaevu varem ümbritsenud muru. Enam-vähem on Elion korda teinud Tallinna ja Kitsa tänava ristmikul asuva kaevu.

Sooääre sõnul on probleeme ka Kuressaare Veevärgiga, kes ei taha oma trassi peal sissevajunud asfaldi parandamist enda peale võtta. Lisaks eksis ka linnavalitsus ise, tehes Kuressaare Veevärgile ettekirjutuse kaevu kohta, mis tegelikult kuulub Kuressaare Soojusele.

Sooääre arvates on taoline seis, kus ettekirjutusi suures osas ei täideta, siiski kurb. Kuid kuidagi peab need kaevud korda saama. „Ükskord peab järsuks minema, siis ehk hakatakse tööle,” arvas Sooäär, kelle sõnul võib taoliste ohtlike objektide mitteparandamise eest määrata kümnetesse tuhandetesse ulatuvaid trahve. Margo Sooääre sõnul on olemas juba ka nimekiri järgmistest ettekirjutusi vajavatest objektidest.

Print Friendly, PDF & Email