Kuressaare linna tänavail tegutsevad loata kaubitsejad (5)

Kuressaare linna tänavail tegutsevad loata kaubitsejad

 

Juba teist nädalat on Kuressaare linna elanikud häiritud sellest, et võõrast päritolu ja vigast vene keelt kõnelevad meesterahvad pealetükkivalt pakuvad tänaval müüa binokleid.

Tänavamüügiga tegelevaid meesterahvaid on nähtud nii kesklinna piirkonnas kui ka Säästumarketi juures. Binokli hinnaks ütlevad mehed 500 krooni, kuid võimalik on ka tingida.

Kuressaare politseijaoskonna pressiesindaja Kristi Mägi vastas Oma Saare järelepärimisele, et politsei kontrollis linnakodanike info põhjal seitset Slovakkia kodanikku ning rikkumisi ei tuvastatud. Slovakkide riigis viibimine on igati seaduslik ka piirivalve sõnul.

Lääne piirivalvepiirkonna staabiülem piirkonna ülema ülesannetes piirivalveleitnant Jaak Haamer sõnas, et slovakid on tulnud Eestisse Ikla piiripunkti kaudu ning viibivad Eesti Vabariigi territooriumil seaduslikult, samuti on igati nõuetele vastav ka nende poolt kasutatav transpordivahend.

Kuressaare linnavalitsusest öeldi Oma Saarele, et linnavalitsuse loata on tänaval kaubitsemine keelatud. Kuna antud juhul meestel kauplemisluba puudub, võib nende tegevust ebaseaduslikuks pidada. Kuressaare linna heakorra järelevalvespetsialist Lembit Rätsep asus Oma Saare vihje peale oletatavat müüjat jälitama ning kohtus tänavakaubitsejaga turul, kus too pakkus ametnikule binoklit müügiks 80 krooni eest. Selgus, et tegemist Slovakkia päritolu 49-aastase meesterahvaga nimega Jurai, kellel oli esitada ka paber kauba seaduslikkuse kohta.

Kuna tal aga tänavamüügiluba puudus, suunas linnavalitsuse ametnik ta turule müügipiletit ostma. Kuressaare Turg OÜ juhataja Vello Lahe vastas järelepärimisele, et nimetatud kodanik pöördus tõepoolest nende poole sooviga müügipinda osta, maksis poole müügilaua suuruse pinna kasutamise eest päeva jooksul 35 krooni ning kauplemine jätkus juba turul.

Print Friendly, PDF & Email