Kultuuritöötajate ametiliit nõuab raamatukogutöötajaile rohkem palka (1)

Eelmise nädala reedel tegi Saaremaa kultuuritöötajate ametiliit Kuressaare linnavalitsusele ettepaneku tõsta 2008. aastal raamatukogu töötajate palku 30%.

Saaremaa kultuuritöötajate ametiliit tegi oma ettepaneku toetudes teenistujate ametiliitude keskorganisatsiooni (TALO) ja valitsuse esindajate vahelistele läbirääkimistele, kus TALO tegi ettepaneku tõsta kultuuritöötajate palga alammäära 30% võrra.

„Protsent võib tunduda üüratu, aga palganumbrid on kõrgharidust nõudval ametikohal sedavõrd väikesed, et siin ei piisa 15%-st tõusust, ikka oleksime keskmisest palgatasemest pikalt maas,” rääkis Saaremaa kultuuritöötajate ametiliidu eestvedaja Liilia Virves Oma Saarele.

Tema sõnul on ametiliidu eesmärk, et raamatukogu töötajate palgad oleksid keskmise palga tasemel, sest sel juhul kataks palk ära need hinnatõusud, mis on tulemas, ja töötajatel oleks motivatsioon oma ametikohal, milleks on õpitud, töötada. Virvese kinnitusel on kõrgharidusega raamatukogutöötaja kuupalk praegu 7925 krooni, millest arvestatakse veel maksud maha.

Kuressaare linnapea Urve Tiiduse sõnul on taotlus vastu võetud ja seda menetletakse eelarve tegemise käigus väga tõsiselt. „Me ei saa tõsta ainult ühe valdkonna palka, sest kogu munitsipaalsüsteemi palgatõusu käsitletakse ühtselt,” märkis Tiidus, kes loodab, et raamatukogutöötajatega leitakse kompromiss.

Print Friendly, PDF & Email