Teekäänakule pargitud autod takistavad liinibussi (1)

Upale viiva jalgratta tee algusse pargitud autod takistavad bussijuhtide hinnangul liinibussi ohutut liiklust.

„Kuivastu maanteelt Kudjape poole keerata on ohtlik, sest sinna tehtud parkimiskoht on liiga väike,” rääkis Oma Saarele bussijuht Väino Vessik, lisades, et inimeste parkimiskultuur jätab ka soovida, pargitakse lohakalt.

„Väikebussiga oli veel võimalik Kudjapele keerata, kuid suurega on tükk tegemist,” märkis Vessik, kelle sõnul on suure Scania bussi pöörderaadius suurem ja bussijuhil on raske teekäänakul parkivatest autodest mööda laveerida. „Talv on ees ja libedaga võib seal õnnetus juhtuda,” seletas murelik bussijuht.

Ajakirjanikuga vestelnud asendusbussijuht kinnitas samuti, et buss tekitab seal liiklusohtliku olukorra, kuna kaldub keerates üle telgjoone vastassuuna vööndisse.

Harjumaa Liinide Kuressaare filiaali juhataja Aavo Koppeli sõnul ei ole bussijuhtide mure tema kõrvu veel jõudnud, kuid lubas asjaga tegeleda. „Peame Kaarma vallaga nõu ja otsime üheskoos probleemile lahenduse,” ütles Koppel.

„Minu poole ei ole keegi selle probleemiga pöördunud,” ütles Kaarma valla ehituse peaspetsialist Peeter Arikas, täpsustades, et jalgrattatee alguses ei ole ametlikku parklat ning väike tasku on tehtud sinna heatahtlikult, et inimestel oleks võimalik kuhugi oma auto jätta.

Print Friendly, PDF & Email