Kuressaare linna õhk osutus ootuspäraselt puhtaks (4)

Möödunud nädalal Kuressaare linnas välisõhu puhtust mõõtnud OÜ Eesti Keskkonnauuringute Keskus peab Kuressaare õhku väga puhtaks.

„Mõõtmistulemused on ootuspärased, eeldasime, et õhk on puhas, ja tulemused kinnitavad seda,“ ütles OÜ Eesti Keskkonnauuringute Keskus õhukvaliteedi juhtimise osakonna juhataja Erik Teinemaa. „Tavapäraste saasteainete osas on näitajad väga madalad ja ega Saaremaal palju saasteallikaid ju pole,“ lisas ta.

Inimesele kõige ohtlikumaks välisõhu saasteaineks loetakse tänapäeval peentolmu. Normi kohaselt võib ööpäeva keskmine näitaja olla 50 mikrogrammi peentolmu ühe kuupmeetri kohta. Kuressaares oli see näitaja möödunud nädalal 14 mikrogrammi ja Tallinna kesklinnas 26 mikrogrammi.
Keskkonnauuringute keskus mõõtis läinud nädalal välisõhu puhtust Tallinna tänava ja Pihtla tee ristmikul, Tallinna ja Torni tänava ristmikul, Rüütli ja Meri spaade vahelisel alal ning Kalla mööblitööstuse juures Kohtu tänaval, kus elanikud on kurtnud õhusaastet.

Viimati mõõdeti Kuressaare linna välisõhu kvaliteeti 2002. aastal. Kahe mõõtmise tulemuste võrdlemine alles käib.

Print Friendly, PDF & Email