Saaremaale tuleb Türgi suursaadik

Täna saabub maakonda ametlikule külaskäigule Türgi suursaadik Eestis Fatma Sule Soysal, kes pärastlõunal peaks Kuressaare linnuse Roosas saalis kohtuma maakonna ja linna juhtidega.

Saaremaa muuseumi kultuuriharidustöö juhataja Raul Salumäe ütles, et suursaadiku visiit on seotud praegu muuseumis avatud näitusega, mis on pühendatud poliitikule ja Türgi vabariigi rajajale Mustafa Kemal Atatürkile.

„Tõsi küll, me avasime selle näituse juba nädal tagasi, kuid tookord ei saanud proua suursaadik mingitel põhjustel Saaremaale tulla,“ rääkis Salumäe. „Kuna praegu Kuressaare linnuses olev näitus saabus Kuressaarde tänu Saaremaa muuseumi ja Türgi suursaatkonna koostööle, siis tutvub suursaadik näitusega ja loomulikult heidab pilgu peale ka meie muuseumi teistele väljapanekutele.“

Pärastlõunale on kavandatud Türgi suursaadiku kohtumine Saare maakonna, Kuressaare linna ja Saaremaa muuseumi juhtidega. Raul Salumäe ütles, et eelkõige arutatakse sel kohtumisel võimalusi, kuidas tulevikus süvendada koostööd Türgi diplomaatilise esinduse ja Saare maakonna vahel.

Koos Türgi suursaadikuga saabub Saaremaale mitteametlikus korras veel ka tema poeg Gence Soysal ning sõbrad Mary ja Rajen Rayan.

Print Friendly, PDF & Email