Ajakirjanik Kärt Anvelt tahab Saaremaal kinnisvaraäri ajada

Eesti Päevalehe tippajakirjaniku Kärt Anvelti osalusel tegutsev firma Käpa Invest OÜ soovib tegeleda kinnisvaraarendusega Mustjala vallas.

Kärt Anveltile ja juristi ning ettevõtja Paul Laasi firmale kuuluv Käpa Invest OÜ soovib Mustjala vallas Merise kandis rajada 20 ha maale looduslähedased suvilad ettevõtte omanikele ja paarile sõbrale.

Kärt Anvelt ütles Oma Saarele, et tahab Merisele rajada ka oma suvila ja lubas loodussõbrana, et elamud tulevad kindlasti looduslähedased, madalad ja privaatsed palkmajad. Anvelt kinnitas, et ta küsib kindlasti nõu maastikuarhitektilt ja talitab tema soovituste järgi.

Saaremaa keskkonnateenistuse looduskaitse peaspetsialist Mari Koppel-Lepik ütles, et seni on keskkonnateenistus keeldunud Käpa Invest OÜ arendusplaanidele kooskõlastust andmast. „Me ei saa ju lõputult jagada neid metsakinnistuid ja lõputult hoiualale ehitada.“

Riiklik looduskaitsekeskus tegi Käpa Invest OÜ kinnistutel Natura 2000 ala eelhindamise, milles selgus, et kruntimine rikub Koorunõmme hoiuala kaitse-eesmärkide saavutamist.

„Oleme tõepoolest saanud keskkonnaameti spetsialistilt Mari Koppel-Lepikult kirja, mille sisu osas oleme kahtleval seisukohal. Tellime kindlasti keskkonnamõjude hindamise antud kinnistutele ning selle tulemusest lähtuvalt kavandame siis edasised plaanid,” ütles Kärt Anvelt.

Print Friendly, PDF & Email