Valjalga plaanitakse uut lüpsifarmi

Valjala põllumajanduslik osaühing plaanib ehitada kolmesajapealise karja jaoks uue lüpsifarmi. Ühingu juhataja Liilia Eensaare sõnul sõltub projekti realiseerumine keskkonnamõjude strateegilise hindamise tulemustest.

„Oleneb ka ehitaja hinnapakkumisest ning pangast,“ märkis Eensaar.
Valjala valla ehitusspetsialisti Ahto Saare hinnangul võib kogu protsess võtta aega ligi pool aastat. Keskkonnamõjude hindamine selgitab, kas kohalike mure uue lauda võimalike kahjude pärast on põhjendatud.

„Ühtegi ametlikku protesti pole valda saabunud, aga omakeskis räägitakse ja ollakse mures,“ ütles Saar, kelle sõnul on hoone planeeritud ehitada juba olemasoleva lauda kõrvale Rahu küla ja Valjala aleviku piiril.

Hetkel on Valjala POÜ-l üle 300 lüpsilehma.

Print Friendly, PDF & Email