Saarlased saavad kaasa rääkida Soome tuumajaama laiendamisel (3)

Eesti keskkonnaministeerium ootab seoses Soome edelarannikul asuva Olkiluoto tuumaelektrijaama laiendamise keskkonnamõju hindamisega ettepanekuid ja vastuväiteid ka saarlastelt ja hiidlastelt.

Keskkonnaministeeriumi keskkonnakorralduse büroo peaspetsialist Irma Pakkonen ütles Oma Saarele, et Soome edelaosas asuva Olkiluoto tuumaelektrijaama laiendamine võib natuke rohkem puudutada just Saaremaa põhjaosa elanikke.

„Igaühel on õigus esitada oma arvamusi ja ettepanekuid ja kõik ettepanekud lähevad arvesse,“ kinnitas Pakkonen, lisades, et enne ettepanekute esitamist tasub tutvuda keskkonnamõju hindamise programmiga ja jälgida, kas inimese poolt pakutav aspekt on juba programmis sees või mitte.

Soome keskkonnaministeerium saatis Eesti keskkonnaministeeriumile teate Olkiluoto tuumaelektrijaama keskkonnamõju hindamise (KMH) algatamisest Espoo konventsiooni alusel, mis reguleerib piiriülese keskkonnamõju hindamist. Olkiluoto tuumaelektrijaama laiendamine kuulub Espoo konventsioonis nimetatud tegevuste hulka, mille korral peab tegevuse asukoha riik teavitama eeldatavalt mõjutatavaid riike KMH algatamisest.

Keskkonnaministeerium ootab arvamusi, ettepanekuid ja vastuväited Olkiluoto tuumaelektrijaama keskkonnamõju hindamise kohta hiljemalt 12 septembriks.

Olkiluoto tuumaelektrijaama uue energiabloki ehitamine algab 2013. aastal ja blokk võetakse kasutusele 2018.

Print Friendly, PDF & Email