Pudelipost tõi Lätist Saaremaa randa armastuse sõnumi (2)

Pudelipost tõi Lätist Saaremaa randa armastuse sõnumi

 

Möödunud pühapäeval Laimjala vallas asuvas rannas jalutanud Marko sai üllatuse osaliseks, leides maast kinnise pudeli, kus sees lätikeelne kiri, mille oma armastuse märgiks olid pea kuu aega tagasi Ventspilsis vette visanud Olga ja Juris Abolins.

Pudeli leidnud Marko ütles, et üllatus oli suur. „Esialgu ei pööranud tähelepanu, aga siis vaatasin, et sees on ka midagi,” rääkis Marko, tõdedes, et kirjast ta siiski suurt aru ei saanud.

Pulma-aastapäeva tähistamine

Pudelikirjas räägivad Olga ja Juris, kui õnnelikud nad on, ja panevad inimestele südamele, et armastus on tähtis. „Armastusel on suur väärtus. Õppige seda hindama ja hoidma,” soovitatakse kirjas. „Armastage südamest! Nagu Juris armastab mind ja mina teda,” kirjutab lätikeelses sõnumis Olga.

Südametega ehitud kollase paberi peale kirjutatud sõnumis ütleb abielupaar, et tegid selle teo oma esimese pulma-aastapäeva tähistamiseks. „Meie eriline pulma-aastapäev jääb kauaks meie mälestustesse! Seepärast soovime jagada oma rõõmu Sinuga, hea Leidja!”
Jõudis ettearvatust kaugemale

Kirjas leidunud telefoninumbril vastanud Juris Abolins ütles, et kiri sai Ventspilsi sadamakailt vette visatud 22. juulil. Lisaks abielupaarile oli rituaali läbiviimise juures ka kaks tunnistajat, kes olid sama kohust täitnud ka abielutseremoonial.

Abolinsi sõnul on huvitav, et sõnum üldse nii kaugele jõudis. „Arvasime, et kiri triivib lähedalasuvasse supelranda, ning selle saab kätte mõni kohalik. Sestap kirjutasime ka läti keeles,” rääkis Juris Abolins. Abielupaar ise elab Ventspilsi lähedases asulas.

Vaatamata sellele, et laevaühendus Ventspilsi ja Saaremaa vahel on olemas, ei ole abielupaar siin veel käinud. Küll aga plaanitakse Saaremaale tulla, eriti veel pärast nüüdset juhtumit.

Ventspilsist Saaremaale jõudnud pudelipost läbis oma teekonnal ligikaudu 120 km.

Print Friendly, PDF & Email