Praamipiletite müük laieneb internetti

Praamipiletite müük laieneb internetti

 

Saarte ja mandri vahel laevaliiklust korraldav Väinamere Liinid OÜ käivitab lähinädalatel uue veebipõhise piletimüügisüsteemi.

Väinamere Liinid OÜ juhataja Urmas Treiel ütles Oma Saarele, et juba lähinädalatel kavatseb ettevõte parvlaevapiletite müügiks avada täiesti uue internetikeskkonna. „Uudsus seisneb selles, et kui varem oli praamipiletit internetis võimalik broneerida ja seejärel tuli pilet sadamakassast välja osta,“ rääkis Treiel, „siis uus süsteem võimaldab pileti veebikeskkonnas kohe ka välja osta.“

Uus süsteem võimaldab parvlaevapileti osta veebikeskkonnas kindlaks kuupäevaks ja kellaajaks kuni kolm kuud ette. „Pileti eest saab internetis kohe tasuda pangaülekandega ja seejärel tuleks pilet endale välja trükkida,“ selgitas Treiel.

SMS teavitamine

Et praamipileti eelmüügist ostnud klient parvlaeva väljumisaega ära ei unustaks, selleks on Väinamere Liinid kavandanud ka SMS teavitamise. Soovi korral on kliendil võimalik tellida oma mobiiltelefonile meeldetuletus parvlaeva väljumisajast. Kui aga sõidugraafikus esineb mingitel ootamatutel põhjustel muudatusi, teavitatakse klienti ka sellest SMS-i teel.

„Piletimüügi uue süsteemi juurutamine läheb meile maksma umbes 1,5 miljonit krooni ja selle edasine korrashoid nõuab veel lisakulutusi,“ põhjendas Treiel lisatasu kehtestamist piletite eelmüügile. Esialgse kava kohaselt on see sama suur kui praegu veebibroneeringutasu sõiduautodele, s.o 25 krooni. Kui eelmüügi süsteemi kasutajate arv suureneb, võib see summa väheneda, märkis Treiel.

Piletid triipkoodiga

Kõigil internetis ostetud parvlaevapiletitel on triipkood ja autode pealepanijad varustatakse triipkoodi lugejatega. Urmas Treieli kinnitusel on tulevikus kavas varustada triipkoodiga kõik parvlaevapiletid.

„Majandusministeeriumiga oleme korduvalt arutanud, kuidas saada parvlaevade täituvusest paremat ülevaadet ja muuta süsteem läbipaistvamaks,“ ütles Treiel. „Uus süsteem muudaks kõik palju selgemaks, sest alati registreeritakse parvlaevale minejate täpne arv.“
Uuendustest rääkides mainis Treiel, et lähitulevikus pakuvad nad klientidele võimalust osta pileteid ka hulgi, millega kaasneks ka teatud hinnasoodustus.

Hulgi müüakse pileteid teatud perioodiks, kusjuures piletitel pole kirjas kindlat kuupäeva ega kellaaega. Kui kliendil tekib vajadus sõita, tuleb tal sellest veebikeskkonnas teada anda.

Parvlaevapileti saab veebikeskkonnas osta kindlaks kuupäevaks ja kellaajaks kuni kolm kuud ette

                                                                                                                             

Pileti eest saab internetipangas kohe tasuda ja seejärel pileti välja trükkida

Eelmüügi lisatasu on 25 krooni

Sadamas tuleb olla vähemalt 20 minutit enne parvlaeva väljumist

Pileti ostja saab tellida oma mobiiltelefonile meeldetuletuse parvlaeva väljumisajast

Ootamatutest muudatustest sõidugraafikus teavitatakse klienti SMS-i teel

Print Friendly, PDF & Email