Autoriteetne USA reisiekspert tegi saadet Saaremaast

Autoriteetne USA reisiekspert tegi saadet Saaremaast

 

Möödunud nädalal salvestas tunnustatud reisiekspert Rudy Maxa Saaremaal materjali tuleval kevadel Ameerika Ühendriikides eetrisse mineva uue reisisaate „Rudy Maxa’s World“ tarvis.

Ameerika üks tuntumaid reisiajakirjanikke Rudy Maxa käis Saaremaal tegemas ülesvõtteid saate jaoks, mis tutvustab Eestit kui reisisihti.

Saaremaal filmiti Kuressaare linnust, Valjala ja Karja kirikut, Angla tuulikuid. Õhtu lõppes Tagamõisa poolsaarel Loode turismitalu suitsusaunas.

Rudy Maxa meeskonda Saaremaal aidanud giidi Tiia Koeli sõnul meeldis ühendriiklastele väga Kuressaare turg. „Nad tegid seal mitu võtet, rääkisid kohalikega, ostsid kaasa suveniire ja mett,“ kirjeldas Koel.

Loode talu peremehe Valdo Lauri sõnul filmisid külalised väikese saunastseeni. Seda, millist kasutegurit võiks tuleva aasta märtsis Ameerika televisioonis linastuv reisisaade endas kanda, ei osanud Lauri öelda. „See oleneb, mis pilguga televaatajad seda asja näevad,“ märkis turismitalunik.

EAS-i Turismiarenduskeskus arendusnõuniku Kristiina Ojamaa hinnangul on Rudy Maxa saade heaks reklaamiks kogu riigile. „See on hea viis sealsele turismiturule sisenemiseks,“ kinnitas Ojamaa, kelle sõnul vaatab ookeanitaguse telestaari Rudy Maxa saateid üle 12 miljoni inimese. „Maxa on tuntud just tõsiste reisihuviliste hulgas.“

Ojamaa andmetel oli filmijatel tehtud Eesti kohta põhjalik eeltöö. „Saaremaa oli nende programmis kohe sees,“ ütles arendusnõunik. Maxa teeb 13 tunni pikkust programmi riikidest üle maailma, näiteks Venemaast, Türgist, Argentiinast, Taist, Indiast.

Muusika Villu Veskilt

Saate taustaks kasutatakse muusikat plaadilt „Põhjala saarte hääled“. „Osa tuleb plaadilt, aga kaks lugu mängisime neile Pirital mere ääres,“ tutvustas saksofonist Villu Veski ning lisas, et tema poole pöördus koostöösooviga saate produtsent, kes oli leidnud nende muusika internetist.

Ajakirjanikuharidusega Rudy Maxa on üks Ameerika silmapaistvamaid reisieksperte, kes lisaks oma reisiprogrammidele teles ja raadios teeb kaastööd mitmele ajalehele ning ajakirjale nagu näiteks National Geographic ja Washington Post. Tema 65-osaline Euroopa riike tutvustav programm on pälvinud prestiižseid auhindu.

Print Friendly, PDF & Email