Ruhnu põhikooli juurde tuleb väikelaste rühm

Et korraldada eelkooliealiste laste hoidu, avatakse Ruhnu põhikooli juures 1. septembrist mängurühm.

Ruhnu vallavolikogu esimees Ave Viirmaa ütles Oma Saarele, et kuna väikesaarel lasteaed puudub, siis varem maksis vald perekondadele, kus oli eelkooliealisi lapsi, toetust 1000 krooni kuus lapse kohta. „See toetusraha oli eelkõige mõeldud selleks, et perekond saaks ise oma lapse hoidu korraldada,“ rääkis Viirmaa.

Tema sõnul polnud selline süsteem aga piisavalt läbipaistev ja tekitas rohkesti küsimusi. „Sellega seoses otsustaski Ruhnu vallavolikogu eilsel istungil, et eelolevast õppeaastast hakkab Ruhnu põhikooli juures tööle mängurühm, mis on mõeldud koolis veel mittekäivatele lastele,“ ütles vallavolikogu esimees.

See aga tähendab, et 1000-kroonist toetust eelolevast õppeaastast peredele enam ei maksta ja selle summa alusel tekitatakse palgafond mängurühma kasvatajale.

Ruhnu saarel on praegu viis eelkooliealist last.

Print Friendly, PDF & Email