Sotsiaalkomisjon pooldab alkoholimüügi piiramist, hariduskomisjon mitte

Kuressaare linnavolikogu sotsiaalkomisjon pooldas ühehäälselt öötundidel toitlustusasutustes alkoholimüügi keelustamist

Sotsiaalkomisjon arutas möödunud nädalal linnavolikogu liikmete Laine Tarvise ja Bruno Pao väljapakutud määruse eelnõu, mis näeb ette keelata alkohoolsete jookide jaemüük toitlustusasutustes öösel kella 2-st kuni hommikul kella 9-ni ning alkoholi kaasamüük toitlustusasutustest kella 22-st kuni 9-ni hommikul. Piirangute poolt olid kõik koosolekul osalenud viis komisjoni liiget.

Seevastu linnavolikogu hariduskomisjonis jäid Tarvise ja Pao eelnõu toetajad vähemusse, mistõttu komisjon otsustas eelnõu mitte toetada. „Paneb imestama, et hariduskomisjon, kes näeb noori oma igapäevatöös kõige rohkem, peaks ju ka [alkoholimüügi] tagajärgede pärast rohkem muretsema,“ lausus hariduskomisjoni liige Lea Kuldsepp.

Kuressaare linnavolikogu arutab öise alkoholimüügi piiramist homme, 23. augustil.

Print Friendly, PDF & Email