Prokurör nõuab pussitajale 8-aastast vangistust (1)

Eile jätkus Kuressaare kohtumajas protsess, kus oli arutlusel süüdistus noormehe vastu, kes läinud aasta märtsis lõi Kuressaare kesklinnas teist noormeest neli korda noaga, tekitades kannatanule raske tervisekahjustuse. Prokurör nõuab süüalusele kaheksat aastat vangistust, millega kaitsja nõus ei ole.

Kui alguses esitas prokuratuur süüdistuse karistusseadustiku §118 lg1 järgi, so raske terviskahjustuse tekitamine, kui sellega on põhjustatud oht elule, siis käesoleva aasta mais kvalifitseeris prokurör süüdistuse ümber tapmiskatseks.

Ringkonnaprokurör Svetlana Maripuu ütles, et süüdistuse kvalifikatsiooni muutmist tingisid kohtuprotsessi käigus ilmsiks tulnud täiendavad asjaolud.
Süüdistatava advokaat Harland Paas kinnitas, et prokuröri sellise süüdistusega ta nõus ei ole. „Tagajärg on tagajärg, inimesele on tekitatud raske kehavigastus ja lõpliku otsuse langetab siin loomulikult kohus,” märkis ta.

„Kuid kui arvesse võtta kogu selle juhtumi tehiolusid ja kannatanu rolli selles,” jätkas advokaat, „siis on kaheksa aastat reaalset vangistust noorele mehele ikkagi liiga karm karistus.”

Kohtualuse kaitsja Harland Paas on varasemal kohtuistungil väitnud, et tema kaitsealune üritas teha kõik, et konflikti vältida, ja et pussitamise põhjustas kannatanupoolne provokatsioon.

Kohtuotsus kuulutatakse välja 7. septembril kell 12.

Print Friendly, PDF & Email