Värvilised taiesed Koguva Kunstitallis

Koguva Kunstitallis on üleval soome kunstniku Marja-Liisa Mäki-Penttilä taieste näitus „Situatsioonid”. 1941. aastal sündinud kunstniku loomingus on peidus kerge huumorisäde, mida autor eneses kannab ning töödesse vormib.

“Teoste aines on leitud igapäevastest asjadest, peegeldustest, maastikest,” tutvustab sõbra kaudu Koguvasse jõudnud ja siin näituse avanud Mäki-Penttilä. „Tööd kujutavad elatud elu ja tundeid, mis sellega seotud; hoomamatuid ning kauneid teemasid, kuid ka kultuurilisi erisusi,” lisab autor ning kinnitab, et taiesed justkui viimistlevad end ise.

1969. aastast näitusi korraldav Mäki-Penttilä on Muhus esmakordselt. Eestis on tal varem olnud paaril korral isiknäitus Tallinnas. Töökas kunstnik on käinud end täiendamas nii Euroopas kui ka näiteks Hiinas ja Jaapanis.

„Tundub, justkui töötaksin ööpäev läbi. Ideed kangastuvad, vilksatavad, kerkivad silme ette igapäevaseid toiminguid tehes. Kaalutlen, mõtisklen, venitan töö algusega, kuni idee on küps ning valmis kooruma,” kirjeldab autor oma töömeetodit.

Valdav osa teostest on valmistatud taaskasutatud materjalidest. Põhiliselt on selleks puit, kuid leidub töid ka paberist, metallist ja klaasist, mida autor on hakanud kasutama hilisemal ajal.
Näitus on avatud 31. augustini.

Print Friendly, PDF & Email