Varrak ilmutas Lembit Uustulndi uue romaani

Ilmunud on Lembit Uustulndi pseudo-dokumentaal-ajalooline romaan „Ruutu emanda sündroom“, mida Oma Saare lehelugejad on seni saanud nautida järjejutuna.

Teos on Varraku raamatuklubi augustikuu nimiraamat, mistõttu esmajärjekorras saavad selle osta just klubiga liitunud inimesed. Kirjastusest öeldi, et tõenäoliselt läheb 5000 eksemplarist midagi ka vabamüüki, aga seda alles siis, kui klubiliikmed on oma raamatu saanud.
Autori enda sõnul on ilmunud teos järg raamatule „Kiikhobune Antwerpenist“, kuid siiski kirjutatud nii, et mõttest saavad aru ka need, kes esimest osa lugenud ei ole. „Osade kirjutamine on väga raske,“ leiab Uustulnd. „Peab kirjutama nii, et esimest osa ei korruta üle, aga ka nii, et inimene, kes loeb teist raamatut, saab oma loo sealt kätte, ilma et oleks esimest lugenud. Et ühtedele ei muutuks tüütavaks ja teistele arusaamatuks.“

Uustulndi kinnitusel on „Ruutu emanda sündroomi“ puhul tegemist väljamõeldud looga, kuid selle taustaks on tegelikult sel ajal maailmas toimunud ajaloosündmused: võimuvõitlus Venemaal, Bushi asemel saab Ameerika Ühendriikide presidendiks Clinton, uued inimesed Luure Keskagentuuris ja Venemaa sõjaluures jne. „Tegelikult toimunu vahele on põimitud minu lugu,“ ütleb kirjamees.
Järgmist romaani pole Lembit Uustulnd veel kirjutama hakanud, kuid arvab, et see peaks olema „kalurite kuulsusrikkast elust Nõukogude aja viljastavates tingimustes“.

Print Friendly, PDF & Email