Kelli Valgu mereline graafika Saaremaa kunstistuudios

Kuni 5. septembrini on Saaremaa kunstistuudios avatud Kelli Valgu graafikanäitus „Meri, mu meri…“

Kunstistuudio perenaise Anne Tootmaa sõnul on tegu tõeliselt unikaalse näitusega, kui arvestada seda, et kõik trükitehnikas tööd ei jõua alati plaadile. Kellil on tema arvates väga kindel joon ja huvitav värvilahendus ning kui tavaliselt ollakse harjunud, et graafikas värve ei kasutata, siis selle näituse puhul on just vastupidi – kunstnik trükib eri värvipigmentidega. Samuti on näitusel väljapandud graafika Tootmaa sõnul väga filosoofiline. Tema arvates on Valk oma näituse jaoks saanud inspiratsiooni kindlasti Saaremaalt, kuigi tööd ise valmivad ateljees.

1952. aastal Tallinnas sündinud Kelli Valk on lõpetanud Eesti kunstiakadeemias graafika eriala ning esinenud arvukate näitustega nii kodu- kui ka välismaal.

Print Friendly, PDF & Email