Ajamajas on Anna Litvinova- Merilo pildid Marokost (1)

Ajamajas on Anna Litvinova- Merilo pildid Marokost

 

Täna avatakse Ajamaja galeriis Anna Litvinova-Merilo maalide ja joonistuste näitus „Maroko periood“.

Näitus jõuab Saaremaale Viljandi Uue Kunsti Muuseumist ning eksponeeritavad pildid valmisid kunstnikul pooleaastase Marokos elamise ajal. Jäädvustatud on inimesi ja kohti, keda ja mida saab tunnetada ja edasi anda vaid seal elades.

Näitus sai kiitvaid hinnanguid ka kolmel väljapanekul Maroko enda publikule, kes eriliselt vaimustus klassikalisest nn otse-maalimisest, kui kunstnikul oli lõuend molbertil ja varupintsel kõrva taga ning pilt valmis vaatajate silme all.

Galerist Mark Soosaar ütles Anna Litvinova-Merilo Maroko-piltide kohta: „Marokolased on ilusad. Nende liigutustes ja poosides, olgu siis istumas või seismas, on peidus sisemine väärikus. See kõik peegeldub nii Viiralti graafikas kui ka Anna Litvinova-Merilo maalides ning joonistustes.“
Kuressaares elav Anna Litvinova-Merilo (1970) on sündinud Peterburis ja lõpetanud Tallinna kunstiakadeemias maali eriala.
Näitus Ajamaja galeriis jääb avatuks 12. septembrini.

Print Friendly, PDF & Email