Autovraki viib ära omanik

Autovraki viib ära omanik

 

Läinud reedel Pihtla maan-teel juhtunud liiklusõnnetuses kannatada saanud auto vrakk seisis veel eile hommikul samas teeservas, tagumine numbrimärk küljes.

Maanteeameti liiklusohutuse osakonna juhataja Raul Rom ütles, et tee äärde ripakile jäänud tähistamata auto on kaasliiklejatele kindlasti ohtlik. „Kui politseid õnnetusekohale välja ei kutsutud ja autojuht pääses vaid varalise kahjuga, siis tuleb teatada maanteeinfo keskusesse, muidu organiseerib asja päästeamet,” selgitas ta.

Kuressaare politseijaoskonna komissari Aare Alliku sõnul on vraki tee äärest minema viimine omaniku kohustus ja kui omanik seda kohustust täita ei saa (näiteks raskete liiklusõnnetuste puhul, kus ka juht ise vigastada sai) on sõiduki äravedamise korraldamise kohustus liiklusseaduse järgi politseil.

„Antud juhtumil lubas sõidukijuht ise sõiduki ära vedada, kuid pole oma lubadust täitnud. Ka ei saadud juhiga hiljem kontakti. Politsei oli juba tellimas sõiduki äravedu, kui lõpuks õnnestus juhiga ühendust saada ning seekord suutis isik ise politsei juuresolekul sõiduki äraveo korraldamise enda kanda võtta ja eile lõunaks oli sõiduk teisaldatud,” lisas Allik, kelle sõnul oli juhi karistamisest tähtsam liiklusohutuse tagamine.

Print Friendly, PDF & Email