Kuressaares on nüüd ema-lapse tuba

Kuressaares Kauba tänav 5 tegutseb juba kuuendat aastat laste varjupaik „Laurits”. Käesolevast aastast on varjupaigas võimalik häda korral vastu võtta ka naisi väikeste lastega. Meie poole on pöördutud mitmesuguste erinevate muredega, kuid põhiline on ikkagi perevägivald: teismelised ei saa läbi kasuisadega, naised oma alkohoolikutest meestega. Suveperioodil on tulnud meil majutada teismelisi, kes on külla kutsutud, kuid siia jõudes selgub, et ei saa sisse või ei ole küllakutsuja kodus.

Lahtiste uste päevadel selgus, et paljud meie linna inimesed ei tea varjupaigast midagi. Ühest küljest on see muidugi hea, kuid teiselt poolt üritame endast rohkem teada anda nii koolides kui ka mujal, et abivajaja õigel ajal teaks, kuhu pöörduda.

Juunikuust on aga ka üks rõõmus teade edastada Kuressaare noortele emmedele. Nimelt on avatud ema-lapse tuba, kus saab vaikses toakeses last mähkida ja sööta jms. Sellist tuba varem Kuressaares teadaolevalt ei ole olnud, kuid meie kogemuste põhjal on see väga vajalik. Mäletan oma laste beebieast, et söödetud-mähitud sai nii pargipingil kui ka lähima tuttava juures. Tihti jäigi linnaskäik sellepärast pooleli, et ei olnud kuhugi minna last söötma.

Kuna varjupaiga alumine uks on lukus, saab sisse kella andes. Kasvataja avab ülevalt korruselt luku. Ema-lapse tuba asub esimesel korrusel ja avatud on see iga päev kell 9–17. Aadress niisiis Kauba 5. Asume hoovimajas. Tulge julgesti ja olge aktiivsed ka oma arvamust avaldama, mis võiks olla teisiti või paremini.

Rõõmsa kohtumiseni!

Print Friendly, PDF & Email