Kitarrimängijad kogunesid Kuressaarde laagrisse

Terve Kuressaare Gümnaasium heliseb ilusast muusikast, iga nurga peal tinistab keegi pilli ja ümiseb laulujupikest. Esmakordselt on Kuresaares käimas kitarrilaager.

Ettevõtmist on vedamas saaremaised kitarristid: idee autorina Tiit Paulus ja laagermeistrina Andre Maaker. Lisaks neile jagavad omi kogemusi noorte muusikutega ka Hedvig Hanson, Villu Veski, Marti Tärn ja Rune Lohse
Taanist.

Tiit Paulus on 20 aastat osalenud sarnases laagris Soomes Nilsiä linnas. Sealt sündis ka idee korraldada Kuressaares selline vahva laager. Ühtlasi avaldab Paulus austust Andre Maakerile, öeldes: „Üksinda on sellist üritust väga raske organiseerida ja tänu Andrele see toimubki.“ Andre Maaker ise sõnas, et sellist asja korralda on väga tore ja emotsioonid on siiani ainult positiivsed.

Teisipäeval kogunes Kuressaare Gümnaasiumisse 19 noort kitarrihuvilist üle Eesti, nende seas ka kuus saarlast: Hanna Martinson, Helena Pihlas, Katariina Karu, Pille Kreos, Marianna Laht ja Erko Niit. Seati end sisse Kuressaare Gümnaasiumis ja tutvuti ümbruskonnaga.

Laagriline Marianna Laht ütles toimuva kohta, et see on ääretult lahe. Eriti meeldivad talle rütmikatunnid ja süüa saab ka palju. TÜ Viljandi kultuurikolledžis jazzmuusikat, täpsemalt jazzkitarri õppiv Erko Niit sõnas, et tegemist on väga suurepärase üritusega ja tore, et see just Kuressaares toimub. „Ülevaadet üritusest on veel raske anda, aga siiani on kõik olnud väga lahe ja süüa saab väga hästi,“ lisas Niit.

Laagris toimuva harjutamise järgselt luuakse osalistest kitarriorkester, mille esinemist saab jälgida täna kell 19 Haamerite majas ja pühapäeval lõpetab laagri esinemine merepäevadel.

„Laager ei jää viimaseks!“ kinnitas Paulus ja lisas, et muidu poleks mõtet selliseid üritusi korraldadagi Niit ja Maaker loodavad samuti näha uusi kokkusaamisi ja on valmis abiks olema ka järgnevatel aastatel.

Print Friendly, PDF & Email