Veokite üleveohinnad muutusid (2)

Tänasest kehtib Kuivastu–Virtsu ning Heltermaa–Rohuküla parvlaevaliinidel hinnakirjamuudatus veokitele, nende haagistele ning autorongidele nädalavahetuste tipptundidel.

Majandus- ja kommunikatsiooniministri määrusega kinnitatud muudatuse kohaselt rakendatakse veoautode, nende haagiste ning autorongide üleveo hinnale koefitsienti 3,0 Virtsu–Kuivastu suunal reedeti kell 13–22.15 ja Kuivastu–Virtsu suunal pühapäeviti kell 13–22.15.

Hiiumaa liinil kehtib kõrgem hinnakoefitsient ainult pühapäeviti kell 13–22.15 Heltermaa–Rohuküla suunal.

Väinamere Liinide juhataja Urmas Treieli sõnul on muudatuse eesmärk suunata kaubavedusid teostavad veokid ära nädala tippkoormusega sõiduaegadelt väiksema nõudlusega päevadele ja kellaaegadele.
„Suurem osa veoautodest sõidab siiski teistel nädalapäevadel ning reede ja pühapäeva ennelõunal, mistõttu puudutab kõrgem hind suhteliselt väikest osa veokitest. Samas võimaldab veokite suunamine tagada tipptundidel laevade maksimaalse mahutavuse koos ripptekiga, sest veokite suurem hulk piirab ripptekkide kasutamist,” ütles Treiel.

Print Friendly, PDF & Email