President soovitab saarlastele silla küsimuses referendumi

President Toomas Hendrik Ilves soovitas saarlastel Muhumaa ja mandri vahelise silla küsimuses korraldada referendumi, kirjutas eilne Meie Maa.

Esmaspäeval Saare- ja Hiiumaa ajakirjanikega kohtudes tõdes president Ilves, et püsiühenduse küsimuses peaksid saarlased esmalt ise oma soovides selgusele jõudma ja vajadusel kas või referendumi korraldama. Meie Maa andmeil rõhutas president, et eestlased peaksid juhinduma taanlaste kogemustest, sest ka Taanis on algselt sillaidee tekitanud saarte elanikes suurt poleemikat, kuid pärast silla ehitamist on saared turistide hulga kasvust võitnud ning silla otstarbekuses enam ei kahelda.
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts kinnitas juuli keskel, et valitsus tegutseb selle nimel, et Saaremaa sild saaks valmis 2015. aastaks. Ka Partsi arvates on määravaks seejuures siiski saarlaste endi soov ja tahtmine.

Viimati korraldasid Saare maakonnas rahvaküsitlust enne eelmisi kohalikke valimisi Pihtla, Kaarma ja Kärla vallad, et saada teada elanike arvamust valdade ühinemiste suhtes.

Pealinnas uuriti viimati kodanike suhtumist alkoholimüügi piirangutesse ning kogu Eestis otsustati referendumil Euroopa Liiduga ühinemise küsimus.

Print Friendly, PDF & Email