Maru säästis eile saari

Kuigi tugev tuul häiris eilehommikust parvlaevaliiklust Lääne-Eesti saartega, ei pidanud spetsialistid Eesti Energia jaotusvõrgust tormist tingitud elektrikatkestusi märkimisväärseteks.

OÜ Jaotusvõrk kommunikatsioonijuht Kristjan Hamburg sõnas, et kogu Eestis oli eile päeval ilma elektrita ligi 1000 majapidamist ning suurem osa katkestustest oli Lääne-Eesti saartel ja Lõuna-Eestis. Tavapärasest veidi enam oli rikkeid ka Jõgeva- ja Harjumaal.

Jaotusvõrgu Saaremaa osakonna abidispetšeri sõnul maakonnas nimetatud ööl elektririkkeid küll esines, kuid tavapärasest märkimisväärselt rohkem neid ei olnud. Kohale oli vaja sõita kahekümne suurema rikke korral ning see on tema sõnul tavapärasest vaid veidi rohkem. Saaremaal on dispetšeri hinnangul palju hullemaid olukordi nähtud.

Katkestuste näol oli enamasti tegu alajaama siidri probleemidest tekkinud madalpinge riketega ning kõige arvukamalt tuli teateid Pöide, Orissaare ja Leisi piirkonnast. Oma Saare andmeil puudus teisipäeva hommikul elekter ka mõnes Kuressaare majapidamises ja Kaar-ma vallas Kudjape külas. Väikesaartelt Abrukalt ja Ruhnust dispetšeri sõnul neile rikete kohta teateid ei edastatud.

Dispetšer lausus, et kuigi eile päeval kella 14-ks polnud kõikides majapidamistes elektriside taastatud, likvideeritakse vead päeva jooksul. Suuremad asutused nagu Kuressaare haiga või toidupoed tema sõnul elektripuuduse tõttu ei kannatanud.

Ka parvlaevaliiklus Kuivastu-Virtsu liinil oli päeval kella 12-ks täielikult taastatud. Laevad sõitsid ka Roomasaarest Ruhnu ja Abrukale ning Triigi-Sõru liinil.

Kuigi kogu öö sadas väljas lakkamatult vihma, ei saanud seeläbi tekkinud uputustest teateid ka Saaremaa päästekeskus. Samuti jäid vihmast puutumata mereäärne Kaarma vald ning Kuressaare Linnateater, mille kelder suuremate sajuhoogude ajal vee alla mattub.

Print Friendly, PDF & Email