Saksakeelse saarluse hoidja sai teenetemedali

Saksakeelse saarluse hoidja sai teenetemedali

 

Eile anti Kuressaare lossis pidulikult üle Eesti Muinsuskaitse Seltsi teenetemedal saksakeelse saarluse edendajale Wolfgang von Szeliga-Mierzeyewskile.

Teenetemedali üle andnud Eesti Muinsuskaitse Seltsi juhatuse liige Raul Salumäe toonitas Wolfgang von Szeliga-Mier-zeyewski olulist rolli saksakeelse saarluse hoidmisel ning edendamisel. „Viimase 15 aasta jooksul on palju räägitud eestlusest, viimastel aastatel on hakatud rohkem rääkima ka saarlusest,“ tähendas Salumäe.

Raul Salumäe hinnangul on Szeliga-Mierzeyewski saksakeelse saarluse telg ning tänu tema neli korda aastas välja antavale ajalehele Arensburger Wochenblatt saavad üle maailma laiali olevad saksa keelt kõnelevad saarlased hoida sidet nii omavahel kui Saaremaaga.

Teenetemedalit üle andes rõhutas Salumäe, et kuigi tegemist on eraõigusliku organisatsiooni autasuga, on see piisavalt väärikas, et kanda pidulikul sündmusel pintsakurinnal.

Saaremaa muuseumi teadusdirektor tänas omalt poolt austatud medalisaajat, kes on lisaks muule muuseumi suur-sponsor. „Tema viimane annetus aitas välja anda muuseumi kaheaastaraamatut,“ ütles Pesti.
Wolfgang von Szeliga-Mierzeyewski peab oma tööd muinsuskaitse abistamisel ning saarluse hoidmisel loomulikuks ning ei näe selles midagi märkimisväärset. „Ma ei tunne, et oleksin midagi suurt korda saanud,“ ütles vanahärra, „kui ma võin abi anda, siis ma teen seda.“

Praegu Saksamaal Solingeni linnas elav Szeliga-Mierzeyewski on sündinud ning veetnud oma lapsepõlve ja varasemad kooliaastad Kuressaares. Saaremaal käib ta kord aastas ning külastab siinseid tuttavaid paiku. “Siia tõmbab alati tagasi,“ sõnas ta.

Eile üle antud teenetemedal oli üks kaheksast, mis tänavu, Eesti ja Saaremaa Muinsuskaitse Seltside juubeliaastal välja anti.

Print Friendly, PDF & Email