Tõrvikutega Harmoonia-jooks jõuab Saaremaale

Homme hilisõhtul saabub Lätist Saaremaale tõrvikut kandev kaheksaliikmeline ülemaailmse Harmoonia-jooksu meeskond.

Pühapäeval jooksevad mitmest eri riigist pärit sportlased Mõntust Kuressaarde, tutvustas ürituse Eesti-poolne koordinaator Shobhini Tuhkanen, kelle sõnul on ürituse eesmärk sõpruse ja harmoonia levitamine kogu maailmas.

Esmaspäeva hommikul kell 9.30 on soovijatel võimalik jooksjatega liituda Tuulte-Roosi bensiinijaama juures. Pool tundi hiljem toimub Kuressaare spordikeskuse ees väike tervitus, pärast mida suundutakse edasi Leisi poole.

„Kõik võivad liituda, kasvõi mõne sammu joosta või tõrvikut kanda,“ kutsus Tuhkanen saarlasi osalema. Riigist riiki jooksevad nn põhijooksjad, kellest igaüks läbib päevas 20 km ringis, teavitas koordinaator.

Saaremaalt lähevad jooksjad poole kolmese praamiga Hiiumaale, sealt joostakse Haapsallu, Keilasse ja Tallinna. Eestist, mida Harmoonia-jooks läbib kaheksandat aastat, läheb teatejooks edasi Soome.

Kahekümnendat korda toimuv Euroopa Harmoonia-jooks sai tänavu alguse 7. märtsil Lissabonist ning lõpeb 9. oktoobril Amsterdamis. Tuhkaneni sõnul läbitakse selle ajaga 27 000 kilomeetrit. „Samasugused jooksul toimuvad igal kontinendil,“ märkis ta.

Print Friendly, PDF & Email