Ooperipäevade korraldajaid ootab ees pankrot (11)

Ooperipäevade korraldajaid ootab ees pankrot

 

Eile algama pidanud Kuressaare ooperipäevade eelmüügist ostetud piletite eest ei ole raha tagasi makstud, kuna festivali korraldama pidanud mittetulundusühingut Operfest ootab ees pankrot.

MTÜ Operfest juhi Mariliis Tooni sõnul ei ole piletiomanikud raha tagasi saanud ettevõtte rahaliste vahendite puudumise tõttu. „Ilmselt kuulutatakse peagi välja pankrot ning võlgade edasine saatus jääb pankrotihalduri otsustada,“ märkis Toon eile raadio Kadile. Varem on Toon kinnitanud Oma Saarele, et ainuüksi „Carmeni“ etendusest on pool välja müüdud ning piletite eelmüük on edenenud hästi.

Oma Saare andmeil algas eelmüük tänavu üheksandat korda toimuma pidanud Kuressaare ooperipäevadele kohe pärast eelmist festivali, ostjad olid ennekõike rajatagused ooperisõbrad, kellest paljud planeerivad festivalile sõitu juba pikka aega ette.

Kuressaare abilinnapea Argo Kirss nentis eile, et selline asjade käik (pankrot, toim) oli tegelikult ette aimata. „Eks korraldajad tegid ka festivali ette valmistades kulutusi ning sinna see piletiraha ilmselt ka läks,“ sõnas ta, lisades, et vastavalt Kuressaare linnaga sõlmitud lepingule on ooperipäevade, nüüd juba endistel korraldajatel, aega linnalt saadud 250 000 krooni tagasi maksta veel kuu aega, st kalendrikuu pärast festivali toimumisaega.

Print Friendly, PDF & Email