Noorkotkad ja kodutütred trotsivad vihma

Noorkotkad ja kodutütred trotsivad vihma

 

Täna lõpeb Tehumardil noorkotkaste ja kodutütarde suurlaager, kus vihmasest ilmast hoolimata kohtusid ligi kakssada noort Järvamaalt, Tartust, Tallinnast, Saaremaalt ning Lätist.

Kaitseliidu Saaremaa maleva noorteinstruktori Heimar Põllu sõnul on laagri näol tegemist Saaremaa kaitseliidu noorte aasta suurima kogunemisega.Kolme päeva jooksul said laagrilised täiendada erinevaid oskusi, koguda uusi teadmisi. „Igaüks saab valida kümnest tegevusest neli,“ rääkis noorteinstruktor Ingrid Paiste. Muuhulgas oli täiskasvanute eestvedamisel võimalik õppida tantsu ja esmaabi, teha käsitööd ja rividrilli, lasta püssist.

Lisaks toimusid mängud, teatevõistlused ja isetegevus, külas käinud politsei ja päästeamet tutvustasid oma tööd. Viimasel päeval on traditsiooniliselt kavas takistusriba läbimine. „Seda oodatakse alati väga,“ ütles Paiste.

Kaheksandat aastat korraldatav laager oli esmakordselt rahvusvaheline. „Käisime juuni lõpus Lätis, nüüd on nemad meil külas,“ selgitas Paiste möödunud aastal tekkinud sõprussidemete arengut. Läti noortel on meie mõistes noorekotkad ja kodutütred ühte liidetud, organisatsioon kannab nime Jaunsardze.

Põllu sõnul on tänavune laager ajaloos teine vihmane, muidu on ikka päike laagrilisi rõõmustanud. „Iga asi on millekski hea,“ suhtub Ingrid Paiste ilmaoludesse optimistlikult, „siis jääbki meelde – et oli alles vihmane laager.“

Print Friendly, PDF & Email