Nädalavahetusel ületas Väinamere üle 58 000 reisija

Väinamere Liinid teenindas läinud reedest esmaspäevani Kuivastu-Virtsu liinil 41 688 reisijat ja 13 509 sõidukit ning Rohuküla-Heltermaa liinil 16 384 reisijat ja 4899 sõidukit, mida on sama palju kui tänavusel jaanipäeva nädalavahetusel.

Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul on reisijad tulnud hästi kaasa soovitustega oma sõiduaegu planeerida väiksema nõudlusega väljumistele. „See on võimaldanud meil reisijaid sujuvalt ja mõistlike ooteaegadega teenindada, operatiivsust suurendavad veelgi Kuivastu-Virtsu liinil kaks abilaeva Koguva ja Harilaid, mis käivituvad koheselt nõudluse suurenedes ja seda kogu nädala lõikes. Järjekordade tekkimisel alustavad kõik neli laeva sõitmist vabagraafikul, mis on samuti täiendav ressurss,” rääkis Hiiuväin.

Õigustanud on ennast ka broneeringumahtude ümberjaotamine tippaegadelt väiksema intensiivsusega sõiduaegadele, mis võimaldab tippajal üldjärjekorda kiiremini teenindada ning samuti lihtsustab reisimist.
Eelmisel aastal teenindas Saaremaa Laevakompanii Õlletoobri nädalavahetusel reedest esmaspäevani Kuivastu-Virtsu liinil 37 018 reisijat ja 12 021 sõidukit, Rohuküla-Heltermaa liinil 13 777 reisijat ja 3970 sõidukit. Saaremaa ja mandri vahelisel liinil on Õlletoobri nädalavahetus jaanipäeva kõrval aasta jooksul kõige reisijaterohkem.

Print Friendly, PDF & Email