Esimesed hääletajad jõudsid Saaremaale

Esmaspäeval alanud Tartu üliõpilaste loodusringi eestvedamisel toimuval hääletusvõistlusel „Kas tunned maad VII“ jõudsid eile esimestena Saare maakonda Liina ja Mällar.

Kolmandat aastat koos võistlev paar jõudis pärastlõunaks Valjalga, kus tuli pildistada sealset kirikut. Ühe võistluspunktina arvesse minev muistne Asva linnusasula jättis pöidlaküütijaile võimsa mulje. „Tekkis muistse vabadusvõitleja tunne,“ märkis Mällar.

Eile õhtuks oli noortel plaanis külastada Karja kalmistut, kuid seda, kas enne Hiiumaale sõitu jõutakse käia kaemas ka Stebeli patareid Sõrves ning mõõgakujulist mälestusmärki Tehumardil ei osanud noored öelda. Kõik olenevat, kui kiiresti hääletamine edeneb. Mällari sõnul jõuti Tartust Valjalga ligikaudu veerandsaja masinaga.

Pöidlaküütijatel tuleb nelja päeva jooksul külastada pooltsada vaatamisväärsust. Igast punktist tuleb tõendusmaterjaliks teha foto.

Print Friendly, PDF & Email