Kalaliit kutsus kala sööma

Kalaliit kutsus kala sööma

 

Läinud reedel ja laupäeval oli festivalil Õlletoober 2007 üks külastatavamaid kohti Kalaliidu poolt Saaremaale Oitmele toodud meresinine kalatelk, kus sai maitsta erinevaid kalarooge ning niisama mõnusalt aega veeta – põnevaimaks „atraktsiooniks“ oli konservikarbikabe.

Kalatelgis toimetasid Saaremaa oma firmad Saare Fiscexport ja Ösel Fish ning õlleklubi Saare Sangad. Kalafirma Saare Fiscex-port juhataja Arne Salong, kes Õlletoobril ise usinalt telgis lestakalade kallal toimetas, märkis, et Eesti Kalaliit püüab mööda Eestit rändava kalatelgiga propageerida eestlaste seas kalasöömist. Nii oli ka kalatelgi slogan „Kala teeb head“ ning Salongi sõnul on neil lausa kohustus rannakaluritena ka rahvale kala tutvustada, lükates ümber müüdi, nagu oleks kala vähe. „Otsest kalapuudust meil küll ei ole,“ kinnitas ta.
Salong märkis, et kalatelgi hitt-kala on kahtlemata olnud lestakala – seda nii kuivatatult kui praetult. „Lõhet on inimestel võimalik iga päev süüa, aga lest igapäevane kala ei ole,“ nentis ta, lisades, et tegemist ei ole mingil juhul tulutoova ettevõtmisega. „Peamine on see, et kala taas saare rahva toidulauale jõuaks,“ ütles ta.
Kalatelgi kokashow’del õpetas kõigile huvilistele kalaroogade valmistamise kunsti Georg Ots SPA peakokk Toomas Lääts, lisaks oli võimalik koju kaasa võtta põnevate kalatoitude retsepte, kus muuhulgas õpetus rukkileiva puruga praetud räimefilee tegemiseks, mida serveeritakse õuna-sibula salati ja safrani hapukoorega ning Vahemere-pärase kalasupi vaaritamiseks.

Print Friendly, PDF & Email