Täna algab kaheksas Õllemoto

Kui esimesel Õllemotol aastal 2000 oli osalejaid 30, siis eelmisel aastal kogunes neid juba üle 400. Kui palju tuleb rattureid kohale sel nädalavahetusel peetavale kaheksandale Õllemotole, ürituse korraldaja Andi Roost ennustada ei julge.

 Õllemoto ilusaim vaatepilt on muidugi paraad, kus memmed ja taadid tulevad Leisi tee äärde uudistama ühes pinkide ja rehadega. „Kui ratturitele lehvitada, siis nad lehvitavad alati vastu,“ märgib Roost. Tsiklimeestel üle maailma on tegelikult kombeks tervitada alati üksteist (kellega tegu on, pole oluline).

Täna on võimalik näha tsiklisõitjaid Muhus ja Orissaares kella 14 ja 15 vahel, kui nad mandrilt Saaremaa poole tulevad. Paraad algab Kuressaares kell 17 ja enne seda on võimalik osalisi näha spaade Meri või Rüütli taga parklas. Kui on huvi võib alati tsiklimeestega juttu teha, aga niisama võõrast vara näppima minna Roost ei soovita, nimelt on tegemist kalli varustusega. Edasi sõidavad mootorrattad juba Leisi suunas kiirusega umbes 50–70 km/h. Siinkohal palub Andi Roost ka teistel liiklejatel sellega arvestada. Laupäeval on võimalik suurel Õlletoobri platsil näha, kui aeglaselt on võimalik tsikliga sõita.

Fotograafina tuntud Andi Roost korraldab seda üritust eraisikuna hobi korras. Osutatud abi eest soovib ta tänada Eesti Politseid, Saaremaa Laevakompaniid, turvafirmat Securitas, Saarte Teedevalitsust ja Saare Kinnisvara.

Print Friendly, PDF & Email