Saarlased esinesid Roja esimestel merepäevadel (1)

Nädalavahetusel olid meie tantsurühmad kutsutud Lätti Roja vallas toimuvatele esimestele merepäevadele. Esinema sõitsid segarühm Piiprellid (juhendaja Eena Mark) ja naisrühm Ritsik (juhendaja Merle Sillavee).

„Saaremaa esinejate poolt oli Roja merepäevadeks kokku pandud rahvalik šõu „Meri tantsib”. Etendus koosnes folkloorsetest ja uusloomingulistest rahvatantsudest,” rääkis Kuressaare Kultuurivara rahvakultuurijuht Tiiu Villsaar Oma Saarele, lisades, et tegu oli vastukülaskäiguga, sest eelmisel aastal esinesid Roja valla rahvatantsijad ja lauljad Kuressaare kümnendatel merepäevadel.

Villsaare sõnul olid Roja merepäevad rõõmsad ja kodused ning kogu tegevus toimus mere kaldal liiva sees ja eriti meeldejääv oli see, et kõikides ettevõtmistes osales ka Roja vallavanem Janis Zoluds. „Vastuvõtt ja tagasiside oli suurepärane,” kiitis Villsaar.

Kuressaare linna koostöö Roja vallaga on kestnud mitu aastat ühiste majandusprojektide kaudu. Loodetavasti areneb edasi ka kultuurivahetus.

Print Friendly, PDF & Email