Orinõmme küla on Aasta Küla kandidaat

Augustis Jõgevamaal toimuval Eesti külade päeval kuulutatakse välja konkursi Aasta Küla võitja. Saaremaad esindab Orissaare vallas asuv Orinõmme küla. Juulikuu jooksul külastab žürii, kes otsuse langetab, kõiki konkursil osalevaid külasid üle Eesti ja võitjale antakse Aasta Küla aunimetus.

Tegemist on liikumise Kodukant läbiviidava üleriigilise konkursiga, millele sai kandideerida igast maakonnast üks küla/külade piirkond või alevik, mis on eelnevalt välja selgitatud maakondlikul tasandil.

Saaremaa Kodukant ja Saaremaa omavalitsuste liidu korraldatud maakondlikul konkursil valiti Saaremaad esindama Orinõmme küla. “See on üks tubli ja edasiarenenud küla, mis oli sel aastal ainus kandidaat,” rääkis Saaremaa Kodukandi juht Elvi Viira Oma Saarele.

Orinõmme külavanema Jaan Teeveti sõnul on neil külas 17 majapidamist ja külaplatsi jagavad nad Liigalaskma külaga, kus on 10 majapidamist.

Väikestele lastele on küla keskele ehitatud liivakast ja külaplatsil on võimalik mängida võrk- ja jalgpalli ning kiikuda. Pooleli on seltsimaja juurdeehitus, kuhu peaks tulema kaminasaal. “Lapsi on kogu aeg külavahel ja palliplatsidel käivad neil pidevalt omavahelised võistlused,” ütles Teevet.

Print Friendly, PDF & Email