Malevlased Pidula mõisas

Malevlased Pidula mõisas

 

Pidula mõisa restaureerimistöödel on abiks Tallinna õpilaste töömaleva 14-liikmeline rühm.

Mõisas restaureerimis-renoveerimistöid juhendav ehitusspetsialist Ain Kaldre on abilistega rahul.

„Kaksteist malevlast on gümnaasiumiõpilased ja kaks tudengid, kes siin kohapeal pidevalt töökäiku jälgivad. Mina annan neile ülesanded kätte ja ise kogu aeg nende juures viibi. Linnainimeste kohta on tööd päris keerulised, nagu maapinna rihtimine ja kiviaia ladumine,“ rääkis Ain Kaldre.

Töömalevlased ise on kõik optimistlikud. Kogemused on tulnud tööga.

Kiviaia ladumine on neil juba enam-vähem omandatud.

Mõisa omanik jääb ka ise noorte tööga rahule, vaimustudes, missuguse hasardiga õpilased üht või teist tööd teevad ja maaelu naudivad.

Malevlased kiitsid nii töö- kui elamistingimustega. Pealinna rühmad konkureerisid omavahel Saaremaale saamise pärast. Vedas neil, kes Pidulas oma tööoskused proovile panevad. Tallinna ülikooli kunstitudeng Liis Kogermann pidas mõisa heakorrastamist ka enda jaoks heaks kogemuseks.

„Väljast on pilt juba päris kena, seest küll natuke kurvavõitu, aga näha on, et peremees võtab asja tõsiselt. Ei ole hullu. Siin on suurepärased laemaalingud, millega tuleb tööd teha ja küll see ilus hoone ükskord ka korda tehakse,“ hindas kunstitudeng olukorda.

Print Friendly, PDF & Email