Urineerijad häirivad hommikusi tööleminejaid (12)

Urineerijad häirivad hommikusi tööleminejaid

 

Varastel hommikutundidel Kuressaare linna peal jalutades või tööle rutates võib siin ja seal kohata puu, seina või niisama posti ääres urineerivaid inimesi. Harvad ei ole ka juhud, kus kojamees peab hoovinurgast koristama hunnikuid, mille autoriks teps mitte koerad ei ole. Soojad suveilmad meelitavad inimesi toast välja, aga mitte alati positiivsetele tegudele.

Eile jõudsid lehetoimetusse fotod, millel selgesti näha, kuidas mitmed mehed Kuressaare turul oma loomulikke vajadusi rahuldavad. Asukohavalikut ei saa aga kuidagi loomulikuks pidada.

Aastaid turul müüjana tegutsenud Maarika sõnul näeb turuväravate juures pissivaid mehi pea iga reede, laupäeva ja pühapäeva hommikul. „Tulevad siitsamast kõrvalt,“ viitab naine ümbruses asuvatele lõbustusasutustele. Maarika sõnul on hommikul tööle tulles avanev vaatepilt kohutav. „Tulge ise vaadake, mis siin on,“ kutsub müüjanna.

Kuressaare linna heakorraspetsialist Kaljo Ellik on probleemiga kursis. Ta möönab, et olukorda võiks ehk leevendada ööpäev läbi avatud käimla, kuid ei arva, et see oleks lõplik lahendus. „Normaalne inimene ei lähe mingil juhul tänavale urineerima. Inimeste kultuuritus on ikka uskumatu!“ on Ellik nõutu.

Samamoodi jääb Ellikule arusaamatuks, miks kaaskodanikud nii mainitud urineerijaid kui muid vandaalitsejaid korrale ei kutsu. „Kui kõik koos tegutseks, saaksime neist ehk lahti,“ pakub spetsialist välja omapoolse lahenduse.

Hetkel on Kuressaare kesklinnas neli tasulist avalikku käimlat, lisaks üks lossihoovis. Enamik avatakse kaheksa ajal hommikul, tund enne südaööd suletakse neist viimanegi. Linnapargis asuv tualett on kehva sanitaarse olukorra tõttu suletud, kuid remonditööd käivad ning Kuressaare linnamajanduse juhataja Urmas Raigi sõnul on käimla plaanis avada juba juulis.

Avalikus kohas urineerimise eest võib politseinikele vahelejäämise korral oodata patustajad kopsakas rahatrahv.

Print Friendly, PDF & Email