VIII Vilsandi päevad tulevad teatri ja kalafestivaliga

13.–15. juulini leiavad Vilsandil juba kaheksandat korda aset ülemaailmsed vilsandlaste päevad, mis toovad kokku nii endised kui praegused saareelanikud ning muidu Vilsandist huvitatud.

Ürituse korraldamine algas päevade teatripoole eest vastutava Jaan Tätte sõnul juba eelmisel suvel. Kava, mis sisaldab nii Vilsandi probleemide üle arutamist, kalafestivali, vabaõhuetendust kui ka palju muud, peaks huvi pakkkuma kõigile osalejatele.

Tätte ütles, et eeloleval nädalavahetusel toimuvatel vilsandlaste päevadel on hea võimalus tuttavatega suhelda, vanu lapsepõlvesõpru kohata ning uusi elanikke tervitada. Tema sõnul on üritus igal aastal ka saarega mitteseotud inimesi kohale meelitanud, ent nemadki on igati teretulnud.

Jaan Tätte suurim eeloleva nädalavahetusega seotud ootus on, et vihma ei sajaks ning väljas mängitav „Latern“ ikka etendatud saaks. „Oleks kurb, kui see ära jääks, kuna näitlejad sõidavad selleks spetsiaalselt Vilsandile,“ lausus ta.

Üritus avatakse ametlikult laupäeval kell 11 koos tervituste, Vilsandi päevade lipu heiskamise ja ühispildistamisega.

Print Friendly, PDF & Email