Kolmest medalist kaks meile

Meeste teivashüppes otsustati võistlejate vähesuse tõttu välja anda vaid kuld- ja hõbemedal. Saatuse tahtel suutsid saarlased Mikk Tasa ja Neeme Truumees teha sama tulemuse ning korraldajatel tuli seega hõbemedaleid välja anda kaks. Kulla võitis Bo Jacobsson Gotlandilt tulemusega 4.15.

3.80-ga hõbemedalid teeninud Truumees ja Tasa lõõpisid, et see oli puhas kokkumäng, kinnitades samas, et võistlus oli siiski aus. Neeme Truumees tegi ajalugu ka sellega, et võitis mängudelt medali 16-aastase vaheaja järel.
Mikk Tasa sai autasustamisele minnes üllatuse osaliseks, kui talle ulatati naiste kuulitõuke hõbemedal, mis oli üle jäänud, kuna meie Leana Vahter seda paar tundi varem vastu võtma ei läinud. Tasa keeldus võõrast medalist ning tema õige medal saadeti mehele järgmisel hommikul hotelli.

Print Friendly, PDF & Email