Linnakoolides tehakse pisiremonti (1)

Nagu ikka suviti, tehakse ka sel aastal Kuressaare suuremates koolides remonditöid. Kahes linna suurimas gümnaasiumis on tänavu plaanis vaid väiksemad parandused, kuna mõlemad koolid said suure remondi läinud aastal.

Saaremaa ühisgümnaasiumis parandatakse jõudsalt kooli välisilmet. „Seinad krohvitakse ja värvitakse üle,“ sõnas majandusjuhataja Aadu Haandi. „Paigaldatakse ka uued vihmaveerennid ja -torud.“ Eelmisel aastal sai hoone põhjaliku remondi: paigaldati uus ventilatsioonisüsteem, kogu raamatukogu kolis esimesele korrusele, värviti üle kõik klassiruumid ja tehti muid tarvilikke töid.

Kuressaare gümnaasiumis parandati sel kevadel ära sisehoovipoolne krohvikiht, mille vihmavesi oli ära rikkunud. „2006. aasta suvel renoveeriti KG õppekorpus täielikult,“ kommenteeris Kuressaare gümnaasiumi majandusjuhataja Külli Mänd.

Kuressaare põhikoolis saab kerge korrastuse vaid mõni klassiruum, mis eelmine aasta põhiremondist välja jäid. „Sel aastal on põhikoolil plaanis ka korrastada peamaja kõrval asuv hoovimaja. Tööd pidid algama 2. juulil, kuid lükkusid edasi kuu teise poolde,“ sõnas majandusjuhataja.

Kuressaare ametikoolis ja vanalinna koolis ei paistnud remonditöid toimuvat. Kuna vanalinna kooli uksed olid suletud, ei olnud võimalik infot kavandatava kohta saada, kuid sealgi tehti suurem remont möödunud aastal. Ametikool sai 2006. aastal juurdeehituse, mis suurendas kooli pinda lisaks õppekompleksile Upal veelgi.

Teele Viil, Jakob Prii

Print Friendly, PDF & Email