Pooled vallad ei avalda ametnike arvu (3)

Riigikantselei avaliku teenistuse osakonnale on oma ametnike arvu teada andnud vaid pool Saare maakonna omavalitsustest.

“Ametnike arvu on avaliku teenistuse osakonnale avaldanud Kaarma, Kihelkonna, Kuressaare, Leisi, Orissaare, Pihtla, Pöide ja Salme vald, ütles avaliku teenistuse osakonna nõunik Kadri Uus Oma Saarele, lisades, et ülejäänud kaheksa Saare maakonna omavalitsust pole andmeid oma riigiteenistujate arvu kohta Riigikantseleile edastanud.

“Nende andmete põhjal, mis Saare maakonna omavalitsused meile andsid, töötab omavalitsustes 120 ametnikku,” teavitas Uus.

Saare maavalitsus on Riigikantseleile oma riigiteenistujate arvu edastanud. “Saare maavalitsuses töötab 47 ametnikku,” teadis nõunik Uus.

Avaliku teenistuse värske aastaraamatu järgi oli Eestis eelmise aasta lõpus 23 376 riigiametnikku. Suurim riigiasutus oli politseiamet, kus töötas 2006. aasta seisuga 4407 ametnikku. Andmed esitanud omavalitsustest oli väikseim Pärnumaa Lavassaare vallavalitsus nelja ametnikuga.

Print Friendly, PDF & Email