Aasta põllumehe tiitlile 26 nominenti (2)

Oma Saare algatatud aasta põllumehe konkursile esitasid saarlased ja muhulased üle kolmekümne kandidaadi, kellest žürii jättis sõelale 26 nominenti.

Nende hulgas on tublisid maainimesi kõikjalt üle Saare- ja Muhumaa. Kõige tasavägisem vallasisene konkurss (ametlikult niisugust arvestust siiski ei peeta) on Kaarmal, kust tiitlile pretendeerib kuus töökat meest.

Aasta põllumeheks võib saada ka üks neljast naisest, kes on 22 mehele väärilised võistluspartnerid. Valdade loetelus puuduvad vaid Torgu, Lümanda ja Ruhnu. Omavahel konkureerivad nii talunikud kui ka ühistute juhid.

Kaarmalt on esitatud loomakasvataja ja lihapoe omanik Arvi Lindmäe, köögiviljakasvataja Guido Lindmäe, mahetalunik Jaan Kiider, lihaveise- ja teraviljakasvataja ning põllumajandusmasinate teenust pakkuv Andrus Sepp, Mereranna ühistu tegevjuht Gunnar Kundrats ning piimakarja- ja taimekasvataja Ossi Laukajärvi.

Kihelkonna on esindatud mahepõllunduse maaletooja Aivar Kallase ja Kangru LP OÜ juhi Rein Sepaga. Kärlalt on esitatud Meelis Sepp ja peamiselt piimatootmisega tegelev Ülar Tänak. Laimjalast on konkureerima pakutud karja- ja teraviljakasvataja Andres Kaldmäe ja põllupidaja Ardo Kaljuste.

Muhulased tõstavad esile loomakasvatajad Mati Kumpase ja Jaan Kesküla ning jaanalinnufarmi ühe omaniku Helena Eriku. Orissaarest kandideerivad talunik Indrek Haamer ja Rauni POÜ juht Aive Kesküla. Valjalast esitati põllumajandusliku OÜ juht Liilia Eensaar ja Kaido Kirst. Pihtla valda esindavad põllumajandusühistu juht Tõnu Post ja Naima Kütt. Pöide vallast on nominendid Enn Kosletski ja Raivo Kabur. Mustjalast esitati taime- ja loomakasvataja Aarne Saarma. Leisist on nimekirjas teraviljakasvataja ja lüpsikarja pidaja Sulev Madisson. Salmelt osaleb maheloomakasvataja Raimond Ellik.

Oma Saar tutvustab kõikide nominentide tegemisi augustikuu jooksul. Aasta põllumees valitakse välja mihklipäeval, 29. septembril. Tiitlivõitja preemiareisist ja teistest autasudest anname teada edas-
pidi.

Print Friendly, PDF & Email