Saaremaa ühisgümnaasiumist järjekordne ekslik häiresignaal

Esmaspäeva õhtul veidi enne kella seitset sai häirekeskus Saaremaa ühisgümnaasiumist (SÜG) tulekahjusignaali. Tegemist oli siiski eksliku väljakutsega, milliseid viimase kahe kuu jooksul on olnud üsna sageli.

Lääne-Eesti päästekeskuse Pärnus asuva avalike suhete büroo juhataja, päästepealik Sirle Matt ütles Oma Saarele, et tulekahjusignaal saabus häirekeskusse kell 18.51.

„Õnneks oli seekord tegemist eksliku väljakutsega, kuna mingil põhjusel hakkas SÜG-is tööle tulekahju alarmsignalisatsioon,“ kirjeldas ta toimunut. „Kuna aga alarmsignaal saabub sideliini pidi automaatselt häirekeskusesse, siis muutub see kohe ka väljakutseks.“

Sirle Mati sõnul on maikuu algusest saadik SÜG-ist selliseid ekslikke väljakutseid olnud täpselt kümme.

Saaremaa päästeosakonna juhataja, päästepealik Margus Lindmäe märkis, et tõenäoliselt on tegemist mingi tehnilise rikkega, mille spetsialistid peaksid kõrvaldama.

„Minu teada on SÜG-is asuva alarmsüsteemi paigaldamisega seotud kaks ametkonda ja seni on mõlema esindajad väitnud, et nende seadmed on väga heas töökorras. Samas aga ekslikud väljakutsed jätkuvad,“ rääkis Lindmäe.

SÜG-i haldusjuht Aado Haandi polnud eile hommikul esmaspäeva õhtul toimunud tuletõrje väljakutsest midagi kuulnud. „Mind pole sellest igatahes keegi informeerinud ja kui ma täna (s.o teisipäeva – toim) hommikul tööle tulin, siis oli koolimaja kõige paremas korras,“ ütles ta.

Print Friendly, PDF & Email