Saaremaa sadamas avasid jahiturismihooaja soomlased (1)

Saaremaa sadamas avasid jahiturismihooaja soomlased

 

Soome avamerepurjekas Pinokatti Espoo Nauticat 44 oli alanud navigatsioonihooaja esimene külalisjaht Saaremaa sadamas. Kapten Arto Pinomaa koos abikaasaga alustas meritsi teekonda Saaremaale Pärnust. Ninaselt jätkavad soomlased sõitu Ahvenamaa suunas.

Saaremaale seilasid purjetajad Ninasele suvekodu rajanud soomlasest ettevõtja Juha Kivineni kutsel. Kapten Arto Pinomaa rõõmustas selle üle, et just tema purjekas avas Saarema kõige uuemas sadamas sellesuvise jahiturismihooaja.

Hea tahte märgina kutsus kapten Pinomaa eile võõrustajad Saaremaa sadamast väikesele merereisile. Hooaja esimese jahi saatis merele Mustjala vallavanem Kalle Kolter, kellel endal mereretkeks aega nappis.

Jahi pardal nautisid looduskaunist vaadet rannikule, sealhulgas sadamale ja Panga pangale sadama ülevaataja Jüri Grišin, külaliste „maaletooja“ Juha Kivinen ning hiljuti sadamas toitluspunkti Saare Sandwich avanud Jorma T Ihalainen koostööpartneritega.

Mustjalas hobusekasvatus- ja turismitalu pidav Jorma T Ihalainen arvas, et kaugel ei ole seegi aeg, millal turistide teenindamine võtab sadamas laiema kandepinna.

„Miks ei võiks keegi oma paadiga siin huvilistele lõbusõitu teha. Panga pank paistab ju merelt väga kaunis. Me ise oleme siin sadama lähedal Juha koduhoovis pakkunud külalistele mereäärset õhtusööki. Võimalusi tuleb otsida ja leida. Sadamat külastatakse praegu rohkem maad mööda kui meritsi. Iga päev käivad siin inimesed 20–30 autoga. Kõik nad imestavad – sadam metsa sees! See on kaunis paik ja me tahame omalt poolt teha nii, et inimesed tunneksid siin end mõnusalt,“ rääkis Jorma T Ihalainen.

Ristluslaevadest on Kristina Regina sellel suvel Saaremaa huvilisi kahel korral sadamasse toonud. Homme kell 13 peaks Ninase poolsaarel silduma 350 reisijakohaga Alexander von Humboldt. Sama laeva on siia oodata ka 19. juulil.

820 reisijakohaga Marco Polo külastab Saaremaa sadamat kahel korral – 23. juulil ja 14. augustil.

Kahesaja reisijakohaga Spirit of Adventure on Saaremaa sadamas 10. augustil.

„Küllap hakkab ka jahte rohkem tulema. Suust suhu info mõjub kõige paremini. Eelmine hooaeg näitas, et kaugsõidupurjetajaile siin meeldib,“ oli Jüri Grišin navigatsioonihooajale ette vaadates optimistlik.

Print Friendly, PDF & Email